Какво да очакваме от новите технологии?

Технологиите и тяхното развитие са изцяло обвързани с човешкия бит и ежедневие. Обикновено създателите на някоя революционна технология са водени от това да улеснят максимално извършването на тази дейност в ежедневието ни. Примери за това са пералните машини, които са иззели функцията на ръчното пране, това са също и съдомиялните машини, които отменят ръчното пране (освен това по мое мнение съдовете стават по-чисти и минават по-висока термична обработка, което е по-здравословно). Шевните машини, бормашините, прахосмукачките и какво ли не още. Можем да изброяваме технологиите, които улесняват ежедневието ни с часове.

Възникването на всяка една от тях е било революционно за времето си, а много хора не са можели да си ги позволят. Сигурно няма домакинство, което да няма пералня или прахосмукачка. Тук отварям една голяма скоба, че изключвам бедните региони, където условията за живот са под всякаква критика. Говорим за сравнително развитите общества, където подобен тип “удобства” са част от необходимата техника, която трябва да присъства в един дом.

Днес попаднах на други революционни технологии, които имат потенциала да променят ежедневието ни, по много лек и удобен начин. Запознайте се и вие с това, което ще бъде ежедневие в бъдеще:

Google+ Comments