Идва първият летящ автомобил

Как сте си представяли бъдещето? Каквито и картини да са се развивали във вашите глави, то сигурен съм, че несъмнено в тях е имало и летящи автомобили. И колкото повече порастваме, виждаме, че технологичните възможности са наистина много и това е абсолютно възможно. Даже към края на 2022 година трябва официално да излезе и първата летяща кола.

Тя ще носи името AirCar и е дело компания Klein Vision, която е основана в Словакия. Разработките, до които са стигнали в момента, е издигане на височина до 2500 м. А скоростта, която ще развива автомобилът в до 190 км/ч. И всичко това ще може да се случва с максимум двама пътници в нея. Не е много, но пък като първи прототип е достатъчно.

Визията на летящата кола първоначално е като на всеки друг автомобил по улицата. Но след само три минути обликът може да се промени. Нещо като съвременен трансформърс – от превозно средство на четири кола става летящо средство. И все пак ще е необходима и малка писта, от която да излети.

За тези, които вече си представят как ще използват AirCar, ще кажа, че само с шофьорска книжка няма да стане. Управлението на летящия автомобил ще се извършва и при наличие на сертификат за пилотиране. Така че ако все пак някога подобни изобретения станат масови, то ще трябва да помислим и за разширяване на способностите и уменията ни.

Предвижда се цената на нововъведението да е около 400 хил. долара. Също така се очаква да има официално разрешение за производство в Словакия и в Европейския съюз до края на годината. Затова се пригответе съвсем скоро да видите в действие истински летяща кола.

Google+ Comments