Fly IQ449 Pronto – свръхбюджетният двусимник

prontoТези, които обичат телефонните разговори, със сигурност се чувстват добре в наше време. Техническият прогрес на практика им подари нещо, което преди нямаше как да се случи – да не се ограничават в общуването и това да не е в ущърб на бюджета им. Става въпрос за буквално наводнението на пазара на мобилни телефони с поддръжка на две симкарти. Позволявайки им да изберат за себе си най-подходящия тарифен план, DUAL SIM телефоните наистина правят много за телефонните бъбривци. Те направо им развързват ръцете, и езика в това число, и те общуват напълно комфортно, без да се налага да носят със себе си по няколко апарата.

Днешната статия е посветена именно на такъв модел – Fly IQ449 Pronto, който се отличава с впечатляващо ниската си стойност – но не като качество, а като пари, които трябва да изкарате от джоба си, за да го получите.

Да започнем с целевата аудитория, към която е ориентирано устройството. В нея влизат всички онези, които не могат или пък не искат да влагат крупна сума за смартфон, без значение колко е добър – красив, мощен, функционален. Ще пасне и на тези, на които им е нужен апарат, работещ на операционната система Андроид.

Външният вид на телефона може да се охарактеризира с две думи – непретенциозност и вкус. Цветовите решения са класическите черно и бяло. Благодарение на компактността си и на факта, че не тежи много, Fly идеално пасва и е удобен за използване с една ръка.

На борда на телефона се е разположил едноядрен чип SC7710G с тактова честота 1.0 ГГц. Той се допълва от 512 Мб оперативна памет, вградената му памет е със същия обем.

Камерата има 3.2-мегапикселна матрица, в нея няма нито светкавица, нито автофокус. Може би с тяхната подкрепа тя би правила добри снимки, но… Важното е, че все пак има камера. Съгласете се, че има моменти, когато успяваш да уловиш мига даже и с толкова посредствена техника и се получават снимки, които са ни много по-мили и от най-качествените фотографии.

Ако трябва да направим заключение – това е един нескъп и нелош Андроид смартфон. Не е идеален, разбира се, и няма как на тази цена. Има си своите плюсове – ергономика, съвременен дизайн, поддръжка на две карти, доспъпност. Има и минуси – слаба камера, отсъстваща възможност за видеовръзка.

Но в крайна сметка моделът се справя идеално с основното си задължение – да осигурява на собственика си връзка с външния свят.

 

 

Google+ Comments