До колко сме зависими от технологиите?

Еднозначният отговор на този въпрос е “много”.  Хората сме вече изключително зависими от технологиите. Те заемат голяма част от нашето ежедневие и ни спестяват много време и усилие. Но за мен това означава прогрес и възможност за човешкия вид да се развива.

Какво имам предвид ли?

Представете си времето преди голямата депресия, когато хората са били основната работна сила. Идва индустриалната революция и заменя човешкия труд с механизирани машини. По този начин хората имат физическото време да вложат енергията си в други неща – да измислят други технологии, които да улесняват ежедневната и служебната дейност.

Калкулаторите например дават възможност на мозъка да се съсредоточи в изпълняването на по-сложни задачи и да намери решение на по-сериозни проблеми.

Ето така с развитието на всички тези технологии, които улесняват процеса на работа и решаване на проблеми, си позволяваме да изобретяваме, измисляме и напредваме в човешкото си развитие.

Поради тази причина твърдя, че хората сме зависими от технологиите и при никакви обстоятелства не го казвам с отрицателен знак.

Google+ Comments