Delta.bg: За какво ни е VPS хостинг и кога е време да се преместим?

VPS хостингът е подобен на споделения хостинг, с някои разлики – вие имате контрол над своята (виртуална) машина, за разлика от споделения хостинг, ресурсите, които можете да ползвате са много по-големи. Освен това на физическия сървър ресурсите се поделят и се запазват за всяка виртуална машина. По този начин дори другите ви съседи на същия сървър да ползват 100% от своите ресурси, няма да влияят по никакъв начин на представянето на вашия VPS! При споделеният(shared) хостинг ако някой от хилядите сайтове на един сървър товари много, това се усеща при всички останали сайтове. Когато ползвате VPS хостинг на физическия сървър сте и с много по-малко „съседи”.
Трафикът при всички планове за VPS хостинг в Делта.БГ е неограничен, както и броят сайтове, които можете да хоствате на своя сървър, което е сред основните предимства.
Кога е време да преместите сайта си от споделен на VPS хостинг?
– Когато трафикът към сайта ви стане много голям и се нуждаете от по-висока скорост
– Трябва ви по-голяма сигурност – чест и сигурен бекъп и мониторинг.
– Ако сте фирма занимаваща се с уеб дизайн или разработка – можете да управлявате акаунти на няколко клиенти на само един VPS
– Ако имате нужда от частни неймсървъри(брандинг).
– SEO нужди – по-бързо зареждане, частни IP-та .
… и много други
Ако сайтът ви е да речем с няколко хиляди посещения дневно – споделеният хостинг вероятно вече не ви върши работа, а от поддръжката ви притесняват, че хабите прекалено много CPU. Дори и случаят да не е такъв, ако ползвате споделен хостинг и на същия сървър има големи и много посещавани сайтове, то и вашият ще пострада от свиване на ресурсите – съответно потребителите ви – от забавяне. VPS хостингът от Delta.bg би могъл да ви реши много проблеми като този.

Google+ Comments