Canon EOS 600D

canonДнес ви представям един модел, който е ярък представител на любителския клас огледални фотокамери. Моделът не е нов. Беше анонсиран още в началото на 2011 г. И точно заради тази дистанция във времето съвсем смело може да кажем, че тази камера вече е класика. Въпреки от разнообразието, в действителност днес на фотопазара няма толкова много модели, които могат да предложат съчетание от добро качество на изпълнението и удобство на използването, а също така и приемлива цена и широка функционалност. А огромното количество от автоматични настройки на EOS 600D е доведено почти до съвършенство. Но нека да направим кратко представяне, за да видим с какво още би могъл да ви заинтригува този апарат.

Както и при предишните представители на любителската линия на Канон външният вид не е претърпял значителни изменения. Така че на собственика няма да се налага дълго да привиква с дизайна и ергономиката, ако вече е ползвал по-ранни представители на EOS серията на производителя. Ако трябва да определим накратко – камерата е стилна и удобна.

Първото нещо, което ще ви хване окото, когато се вгледате в 600D, е въртящият се триинчов дисплей, и със сигурност няма да ви остави равнодушни. С помощта на такъв екран може да се снима под нестандартен ъгъл, а с необичайните ракурси в  Live View режим е истинско удоволствие.

В сърцето на камерата се намира мощен четиринайсетбитов процесор DIGIC4, с чиято помощ се получава отлични цветове и плавен преход между полутоновете. Моделът е снабден с матрица APS-C CMOS с размери 22.3 х 14.9 мм, която побира 18 милиона пиксела. Подобна матрица имат предишни модели като 550D, значително по-скъпата камера EOS 60D, а също така и полупрофесионалната EOS 7D.

Апаратът ще се превърне в отлична находка за тези, които искат да се развиват в областта на фотографията, а също и за тези, които планират да закупят допълнителни аксесоари и обективи. На модела идеално ще пасне всеки обектив EF / EF-S (а те са повече от 60) и всеки EOS аксесоар.

Високият контраст на изображенията се осигурява от станалата вече класическа система за автоматична фокусировка, а разположеният в центъра на екрана кръстообразен датчик помага при фокусирането да се постигне още по-голяма точност.

В заключение – 600D се отличава с доста добра сглобка, удобен дизайн и огромен избор на режими и настройки. И ако имате нужда или просто искате да си купите любителска апарат с множество функции и режими, с възможности за надграждане чрез закупуване на допълнителни аксесоари и обективи, определено трябва да спрете избора си на днешното ми предложение.

 

Google+ Comments