мъж обмисля как да кандидатства за ваучерната схема за дигитални услуги

Дигитален маркетинг с ваучер

Няма как да имаш бизнес днес и да искаш да се развиваш, пренебрегвайки дигиталните технологии. Наличието на уеб сайт, социални профили, в които си активен, добре изготвената оптимизация на сайта, софтуерните решения, апп-овете – това са само част от нещата, които онлайн пространството предлага. Знаейки това и осъзнавайки, колко е важно за българските фирми да присъстват в интернет, държавата е изготвила ваучерна програма, за тези, които се нуждаят най-много от подобен тип услуги. В Blitz.bg са описали процедурата подробно, заедно със сумите на ваучерите, различите категории и фирмите, които ще предоставят тези услуги.

Може би се питате как това е полезно след като бизнесът в страната не му е до интернет и нови неща. Ами по мое мнение, точно това ще му помогне, да привлече нови клиенти. А какво е по-нужно на един бранш от нови клиенти и нова аудитория? Ако отговорът ви е печалба, най-вероятно сами ще се досетите, че без клиенти няма как да има и печалба. Изграждането на един уеб сайт носи дузина положителни последствия след себе си – от изравняване с конкуренцията до изграждане на лоялност във вече спечелените клиенти. Всичко това благодарение на онлайн присъствието.

Ваучерите според мен са опит на държавата да даде шанс на фирмите, които са се изправили пред затруднения по време на пандемията и ограничителните мерки. Все пак държавата ги наложи, нейно задължение би било и да поощри възстановяването на фирмите. И не за лошо, са избрали точно дигиталните услуги. В което, лично аз намирам доста предвидливост и мисъл за бъдещи подобни ситуации. Вие как мислите? При евентуална нова пандемия и наложени мерки, ще могат да продължат да продават онези магазини, които имат електронен магазин. Ще продължат да предлагат услуги, само тези, на които аудиторията им има доверие. Тоест ще оцелеят само бизнесите, които са подготвени.

Google+ Comments