Как да бъдеш дигитален номад

За да бъдете дигитален номад, ще трябва да имате или да придобиете правилните умения. Това включва професия или бизнес, които се управляват онлайн, независимо от местоположението, различни инструменти, нагласи, характеристики и т.н. Има и някои необходими стъпки, за да предприемете този начин на живот. Ето ги и тях.

  1. Намерете професия, работа или бизнес, който ви позволява да работите от разстояние

    Независимо дали сте служител, на свободна практика или предприемач, трябва работата ви да се извършва онлайн. Все пак благодарение на технологиите със сигурност можете да го направите. Ако вече сте свободни, представям ви примери за професии, които можете да развиете или научите. Това са разработчик на софтуер, професионален фотограф, копирайтър, преводач, специалист по онлайн маркетинг, SEO / SEM, уеб или графичен дизайнер, анализатор на данни.

  2. Осигурете си паспорт и застраховка за пътуване

    Няма паспорт, няма международни пътувания. Очевидно е, нали? Това, което може да не е толкова очевидно, е, че много страни изискват паспортът ви да е валиден поне 6 месеца, преди да влезете в страната. Затова проверете кога паспортът ви изтича и чак тогава направите планове за пътуване.

    Освен това е важно да имате застраховка за пътуване, която ви покрива, където и да отидете. Непредвидени ситуации и инциденти могат да се случат в цифровия номадизъм. Подсигурете се, за да не разваляте вашето приключение.

  3. Надежден интернет

    Ако нямате добра интернет връзка, няма да можете да бъдете дигитален номад. Уверете се, че където и да отидете и отседнете (хотели или други видове настаняване), можете да имате надежден интернет.

  4. Открийте дестинации и се присъединете към онлайн общности на дигитални номади

    Ако сте нов в този начин на живот, трябва предварително да знаете в кои градове да живеете, докато работите отдалечено. NomadList е много полезно приложение за това. То ви показва най-добрите дестинации, оценени от потребителите въз основа на много показатели.

Google+ Comments