Съвети за писане на блог статии

След толкова много години – няма да преувелича като кажа 10, мисля, че вече мога напълно да се нарека блогър. И като такъв искам да отпразнувам юбилея си с вас, като ви дам нещо много ценно – съвети. Този път ще са лично от мен и сигурен съм, ще ви помогнат да изградите едно ваше онлайн пространство, ако желаете.

Винаги първо започвайте от избора на име – както това на url, така и на това в сайта. След това задължително проверете дали вече е използвано, или е свободно. После се насочете и към хостинг компания с изгодни годишни абонаменти – ако не знаете, то трябва да си плащате, за да имате блог. Накрая може се възползвате от услугите на ваш близък или да си купите готови темплейти за оформление на сайта. Занимавка е, но пък, ако ви влече, няма да ви натовари.

Тематиката е едно от основните направления. В момента онлайн има прекалено много инфлуенсъри, които първо са започнали от блогове. Там имат предимно платена информация за продукти и услуги. За мен обаче по-полезни винаги ще си останат статиите с добавена стойност, които ще са от полза и ще те обогатят. Но направете проучване и изберете най-доброто за себе си, защото може да предоставяте иновативно вече познати теми.

Относно съдържанието – правописът е най-важен! Изключително много дразнят текстове, които не са написани грамотно, с пропуск в буквичките или запетайките. Всъщност именно четимостта на всяко ниво помага и за оптимизацията на текстовете. Оставям ви и линк с SEO съвети за начинаещи, които ще ви разкрият колко всъщност е важно заглавието, структурата на текста, дължината на изреченията и оригиналността им.

https://yoast.com/

Google+ Comments