Милиардери, къде живеете?

Този текст не е за златотърсачите. Той включва статистика за това къде по света живеят най-много милиардери. Тоест може ли да кажем, че има милиардерски държави и колко процента от световното богатство се намира в тях?

За 2021 година се отчете, че богатите са станали много по-богати. Като милиардерите са увеличили състоянието си до абсолютния рекорд от над 11 трилиона долара. Всички тези пари са съсредоточени в 3311 души. Техният брой е нараснал с малко над 3%, което си е много.

А къде са позиционирани по света всички тези заможни хора? Лидер в класацията си остава САЩ. Втората позиция е заета от Китай, като през отминалата година се забелязва не малък процент отлив. Но детронирана от тройката е Русия, където има спад с над 10% – и това преди войната. Изненадващо нагоре се изкачва Индия – на четвърто място. Третото е отредено за Германия.

Интересното е, че всички тези милиардери са разположени в общо 15 държави от целия свят. Както може да се досетите, в листа се намират още Саудитска Арабия и ОАЕ. Великобритания, Канада, Италия, Франция и Сингапур също присъстват.

Затова ако все пак искате да срещнете някой от милиардерите – за съвет или друго, то спокойно може да посетите от избраните страни.

Google+ Comments