Колко често използваме мобилния си телефон?

Предполагам, че повечето от вас четата тази статия на екрана на мобилния си телефон докато чакате на опашка, пътуватe, просто разнообразявате или се разтоварвате. Това е типичният сценарии, защото днес смартфоните са се превърнали като естествено продължение на ръцете ни. И често се получава така, че ако не ги усетим в джоба, чантата или дланта си, изпадаме в паника къде може да са.

Мобилните телефони са наши спътници в битката на ежедневието, нашето забавление, нашият неизчерпаем източник на информация, всичко. А също така и нашето изкушение и най-голямо разсейване. Замисляли ли сте се колко често използвате устройството си на ден? За какъв период? Колко често поглеждате екрана, за да проверите часа и дали е пристигнало съобщението или имейлът, който очаквате?

Истината е, че ние хората вярваме, че прекарваме само половината от времето, което всъщност прекарваме на мобилните си телефони. Средно на ден поглеждаме телефоните си около 85 пъти, повечето от които продължават не повече от 30 секунди. Ако проверите от настройките на устройството си колко време работи екрана ви, ще разберете колко всъщност прекарвате. На моя изписва средно по 4 часа на ден. Това е една шеста от деня ни или една четвърт от времето, в което сме будни. Разбира се, че това измерва времето за слушане на музика, отговаряне на обаждания, преглед на социалните мрежи и новинарските сайтове.

Не бива да се подразбира, че тези часове, които прекарваме на мобилния си телефон, са изцяло и абсолютно пропилени. Всеки използва смартфона си според интересите си и със сигурност научава нещо интересно и полезно.

Google+ Comments