Как да си направим интелигентен дом

Трябва да знаете и да сте наясно, че създаването на интелигентен дом е достъпно за всички желаещи. Това не е лукс, достъпен само за заможни хора. “Къщите на бъдещето” са тук и сега и без съмнение вашата може да бъде една от тях. Необходимо е само да автоматизирате всяко пространство във вашия дом.

Както вече споменах в предния материал в блога, за да имате “умна къща”, е необходимо да имате обекти, които да контролирате и да са перфектно свързани помежду си. Така те ще могат да изпълнят характеристиката на “интелигентни”. Но ето и какво още трябва да вземете предвид, за да направите първата стъпка в автоматизирането на дома си.

Интернет услугата е от съществено значение. Все пак чрез нея е възможно да се свърже контролерът с платформата, която управлява системата. Следователно първото нещо, в което трябва да сте сигурни, е, че имате добра услуга от най-малко 5 Mb / sec скорост.

Важното е да обърнете голямо внимание на предимствата, които системата за автоматизация и управление може да ви предложи и най-вече да бъде най-интуитивната и лесна за използване. Безсмислено е да улеснявате живота си чрез “умна къща”, ако ще отделите време и усилия, за да я разберете и да знаете как да боравите с нея.

Заложете на това “умният дом” да разполага с многобройни потребители, така че всички, които живеят в къщата, също да имат достъп до нея и да могат да я управляват независимо. Обърнете внимание и на това системата да е икономична – електрически и финансово. Трябва да изберете управление, което не се нуждае от допълнително обслужване или заплащане на месечни и годишни такси. Необходимо е умната система да има и гаранция поне за две години в случай на повреда.

Е, не е толкова трудно да имате “интелигентна къща”, която да се управлява мобилно. Остава ви само да предприемете действието по изграждането ѝ и да се радвате на улесненията от ново поколение.

Google+ Comments