Инвазията на TikTok

Не съм привърженик на TikTok, но с интерес следя развитието му. За мен платформата е интересен пример как могат младите да бъдат привлечени от възможностите на едно приложение и да бъде разпространено съдържанието му навсякъде из интернет. В заглавието го наричам инвазия, защото някак успя да победи Facebook и Instagram и да претопи съдържанието им към своето. Но последните завладени платформи от TikTok са Spotify и Apple Music.

Оказва се, че голяма китайска копания за музика е купила правата върху TikTok Music. Тя планира да създаде приложение с възможности за създаване на плейлисти и избор на песни. Говори се, че ще може да се добавя музика, видеа и какво ли още не. Тоест ще има всички опции на Spotify и Apple Music, че даже и още.

За някои това действие може да изглежда като копиране на дейността и се предполага, че няма да достигне толкова голям брой потребители. Но хора, само се замислете колко са използващите TikTok – милиони. Тази армия от верни последователи, от цяло едно подрастващо поколение, много бързо може да разпространи въвеждането на новото приложение. И така то ще стане по-вайръл от досега съществуващите.

Дали обаче всички тези мои съждения ще бъдат верни и TikTok Music ще стартира и ще се развие до такива огромни глобални мащаби? Това е въпрос, на който нямам отговор, но съм много сигурен, че съвсем скоро ще се изясни. А вие какво мислите по темата – може да ми споделите в коментари.

Google+ Comments